Societat 28/04/2020

Política Lingüística ha enviat 150.000 adhesius de la campanya 'Uep!'

Els 'stickers' de WhatsApp han arribat més enllà de les Illes i s'han enviat a usuaris d'Anglaterra, Irlanda, Alemanya, Suècia, l'Argentina i Xile

Ara Balears
1 min
El Consell de Mallorca impulsa una campanya per dinamitzar el català a través de Whatsapp

PalmaMallorca, Menorca, Eivissa, altres terres de parla catalana, Anglaterra, Irlanda, Alemanya, Suècia, Argentina, Xile... La campanya 'Uep!', del Servei de Normalització Lingüística de la Direcció de Política Lingüística, ha acabat enviant 150.000 adhesius de WhatsApp, els anomenats stickers, a tots aquests llocs aquests dies de confinament, segons han explicat en un comunicat.

La campanya d'adhesius de WhatsApp 'Uep!' es va posar en marxa dia 6 d'abril i es va tancar el 16 del mateix mes per mitjà de les xarxes socials de Llengua Mallorca. Segons expliquen en el comunicat, "aquesta edició d'abril s'han superat totes les expectatives perquè gairebé s'ha duplicat la demanda" i han remarcat que s'han enviat uns 2.500 missatges amb els adhesius, "1.000 més que en l'edició nadalenca".

La institució insular va impulsar aquesta iniciativa amb l'objectiu que la gent escrigui en català de manera desenfadada i amb expressions que els siguin pròximes i familiars com ara 'bon dia', 'tira-tira', 'm'encanta', 'gràcies' i 'tot anirà bé'. Els adhesius es podien aconseguir gratuïtament si s'enviava un missatge de WhatsApp al telèfon 660 427 572 i s'hi indicava el sistema operatiu del mòbil: Android o iOS.

stats