Societat 14/06/2021

Els policies acusats del robatori de 2,7 milions d'euros a Empreses Matutes es declaren innocents

La Fiscalia demana per al principal acusat cinc anys de presó i per a l'altre agent 21 mesos

ARA Balears
1 min
Els jutjats d'Eivissa. / ARXIU

El judici pel robatori a Empreses Matutes de 2,7 milions d'euros el 2013 ha començat aquest dilluns a la seu judicial d'Eivissa amb la declaració dels tres principals implicats: dos policies nacionals i la dona d'un d'ells, segons ha informat Europa Press. Fonts properes al cas han assegurat que el principal acusat, un dels agents, s'ha declarat innocent, igual que l'altre policia.

El judici s'havia de fer el juny de 2020, però s'ha ajornat fins a dues vegades a causa de la pandèmia. La Fiscalia demana per al principal acusat una condemna de cinc anys de presó per un delicte de robatori amb força i una indemnització a l'empresa de 995.000 euros. Aquest policia nacional, que també treballava com a personal de seguretat per a l'exministre d'Afers Exteriors Abel Matutes, està acusat d'obrir la caixa forta del grup hoteler i endur-se els doblers, fets que haurien ocorregut el 26 d'octubre de 2013.

De la quantitat robada, 2.767.000 euros, ja se n'hauria recuperat gran part, però encara falta prop d'un milió. A banda d'aquest agent, estan acusats un altre policia –per al qual el ministeri públic demana 21 mesos de presó pel delicte d'encobriment– i una dona –a la qual reclamen un any de presó per encobrir els fets–. Juntament amb ells i altres testimonis, també està citat a declarar l'exministre d'Exteriors Abel Matutes.

stats