Successos
Societat 14/03/2023

La Policia tarda mig any a detenir l'agressor amb qui convivia una menor fugada d'un centre

Una treballadora de la residència de l'al·lota –que tenia menys de 16 anys– va denunciar la desaparició voluntària l'agost del 2022

1 min
Policia Nacional.

PalmaAgents de la Policia Nacional van arrestar aquest divendres un home, de 28 anys i origen espanyol, acusat d'agressió sexual a una menor tutelada de 16 anys i d'inducció a l'abandonament del domicili. La investigació es va iniciar fa més de mig any, quan el cos policial va rebre la denúncia d'una treballadora del centre de Palma on vivia la menor perquè aquesta havia desaparegut voluntàriament el 27 d'agost del 2022.

La Unitat d'Atenció a la Família la Dona (UFAM) es va fer càrrec del cas per trobar la menor i reintegrar-la al centre de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) on estava acollida, arran que la direcció activàs el protocol. Finalment, els agents de la unitat van trobar la menor, que havia estat convivint amb un home, a casa d'ell, a Palma.

Amb la investigació, els policies van saber que l'home havia localitzat la menor "de manera casual, a la via pública" i que ella "es trobava malament anímicament i plorant". Davant això, assegura el cos policial en una nota de premsa, "es va preocupar per ella, interessant-se pel seu estat i oferint-li ca seva". També segons la Policia Nacional, "la menor en un principi li va dir que era major d'edat, però després li va confessar que era menor i que s'havia fugat d'un centre de menors", fet que l'home no va comunicar a les autoritats.

Segons el relat del cos policial, "passat un temps de convivència va començar a sorgir una atracció entre el jove i la menor, i arribaren a mantenir relacions sexuals consentides". En aquest punt, però, cal recordar que això no és possible perquè l'edat de consentiment sexual a Espanya està situada en els 16 anys des del 2015.

stats