Societat 28/09/2018

La Policia de Palma sanciona 1.017 cotxes de lloguer estacionats sense contracte a la via pública

El carrer amb més vehicles d'aquest tipus ha estat Gabriel Roca, amb 481 denúncies

Ara Balears
2 min
002 (3)

PalmaLa Policia Local de Palma ha sancionat un total de 1.017 cotxes de lloguer que estaven estacionats a la via pública sense tenir contracte de lloguer. El carrer amb més vehicles d'aquest tipus ha estat Gabriel Roca, amb 481 denúncies. En moltes ocasions els cotxes ocupaven diàriament entre 24 i 25 metres lineals de via pública, un problema per a la resta de residents de la zona. A més, aquesta pràctica no està permesa segons recull l’article 85 de l’Ordenança municipal de circulació, que impedeix a vehicles de lloguer estacionar a la via pública.

D'aquesta forma, la Policia Local continua amb la campanya que va començar el passat 1 de juny als carrers de la Caravel·la, de Manuela de los Herreros i del Bergantí. El primer dia es varen estendre 40 actes a vehicles estacionats que no estaven llogats. Després de la primera jornada es varen detectar tres tipus d'infraccions: estacionar a la via pública sense conductor contractat, no exhibir en un lloc visible el contracte de lloguer i no col·locar les dades de l'empresa de lloguer per a poder identificar que és un vehicle de rent a car. Les sancions oscil·len entre els 60 i els 90 euros per vehicle.

Durant la campanya s'ha detectat que en alguns carrers els cotxes estacionats han anat disminuint davant les denúncies realitzades. Per contra, els cotxes en altres vies han anat augmentant i han elevat el nombre d'actuacions i denúncies.

La Policia Local va recollir les queixes veïnals el mes de maig passat, on veïns de la zona de Can Pastilla manifestaven els problemes que tenien els residents per aquest fet. Els agents varen realitzar les respectives comprovacions i varen verificar que la qüestió era important i no afectava únicament en aquesta zona, ja que es va poder comprovar que aquests casos tenien lloc des del Polígon de Son Castelló o el passeig Marítim fins a Can Pastilla i Platja de Palma.

En algunes ocasions es detectaven casos de competència deslleial entre cases de lloguer, ja que les companyies que tenen els seus vehicles a aparcaments privats veuen com no estan en les mateixes condicions que aquelles que utilitzen la via pública per a estacionar els cotxes no llogats. Els agents varen comprovar els contractes de lloguer que exhibien els automòbils, ja que algunes companyies exhibien contractes inexistents o amb dades no recents per a poder continuar ocupant espai a la via pública sense ser sancionats.

stats