Societat 09/09/2022

La Policia Local vigilarà la seguretat viària a més de 100 centres en la tornada a l'escola a Palma

L'EMT incrementarà les freqüències i millorarà la connectivitat

ARA Balears
1 min
Nins abraçant-se a les portes d'una escola.

PalmaAgents de la Policia Local de Palma, en col·laboració amb la Policia Nacional, vetlaran per una tornada a l'escola "segura" en els centres educatius de la ciutat, que reprendran l'activitat a partir d'aquest dilluns vinent, 12 de setembre. L'Ajuntament ha explicat que la policia vigilarà la seguretat viària a més d'un centenar d'escoles, a les quals cal sumar els centres que estaran coberts per la Policia Nacional, que s'encarregarà de supervisar la seguretat ciutadana.

Així ho ha detallat aquest divendres en roda de premsa la regidora de Seguretat Ciutadana a Cort, Joana Maria Adrover. El Consistori ha avançat que, per adaptar-se a l'impacte que la tornada a les aules té en la mobilitat a Palma, l'EMT incrementarà les freqüències i millorarà la connectivitat, principalment en les línies 3, 4, 5, 7, 8 i 10.

Per fer el dispositiu de trànsit, les escoles de Palma i els punts de circulació es dividiran en tres categories (A, B, C), segons les necessitats de cobertura. Aquestes categories, ha informat Cort, s'han establert d'acord amb criteris objectius, que atenen el tipus de via –si és una avinguda, un carrer secundari o un carrer terciari–, el volum de trànsit, el sentit de circulació, el tipus de semàfor que hi ha a la via, la velocitat màxima establerta i el tipus de centre.

En línies generals, hi haurà 31 punts de categoria A, que s'han de cobrir sempre; 39 de categoria B i 69 de categoria C, que es cobriran, en funció de la disponibilitat d'efectius, de manera rotatòria. Aquest operatiu, com cada any, es durà a terme amb la coordinació de les àrees de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Educació.

stats