Societat 06/03/2018

La policia que denuncià tres companys per vexacions: "Això m'ha romput la vida"

Aquest dilluns se n'ha duit a terme la vista prèvia, el judici serà el juny. Acusen tres policies d'humiliar, menysprear i ridiculitzar de manera sistemàtica Sonia Vivas per ser lesbiana

Sabrina Vidal
2 min
Sonia Vivas és policia local de Palma

PalmaFarà gairebé dos anys que Sonia Vivas va denunciar tres policies, un comissari i dos agents, per delictes contra la integritat moral, omissió del deure de perseguir il·legalitats, lesions psíquiques, denúncia falsa, fals testimoni, intent de presentar testimonis fraudulents i contra l'administració de justícia.

Aquest dilluns s'ha duit a terme la vista prèvia del judici i la denunciant, que està de baixa laboral, ha partit de Mallorca a un lloc on viure-ho més tranquil·la.

Com us trobau?

Bé. Intent mantenir la calma i fer-me forta d’aquí al mes de juny, perquè serà dur. El juny farà dos anys que vaig interposar la demanda; és un procés llarg i intent envoltar-me de la gent que estim.

Com evolucionau després de viure aquest procés?

A mi tot això m’ha romput la vida. Jo tenia una plaça fixa, una feina, i tot això m’ha trastocat en tots els àmbits: el familiar, l’emocional, el psicològic, l’afectiu, el laboral, en les meves relacions… Tot. El meu món sencer s’ha remogut.

Coneixeu altres casos similars al vostre dins la Policia Local?

Dins la meva plantilla no hi ha casos d’homofòbia, però sí que he tingut dues companyes que denunciaren situacions masclistes. Una d’elles se’n va anar destrossada, de baixa, i va interposar una denúncia penal que no sé ben bé com va acabar. L’altra sí que sé que guanyà un judici i el company va haver de sortir del cos per assetjament. De fet, és un dels policies desterrats pel cas Policia Local.

El vostre cas és una peça separada de la causa. Creis que, tal com s'està investigant, hi havia corrupció dins la Policia Local de Palma?

Trob que si el fiscal Miguel Ángel Subirán i el jutge instructor del Jutjat número 12 han imputat gairebé un centenar de policies, presumptament hi ha corrupció dins el cos. És molt greu.

Quin paper juga l’Ajuntament de Palma en el judici?

Es persona en el judici com a responsable subsidiari.

Què diríeu a la gent que diu que s’inventa allò que us va passar?

Hi ha una sèrie de policies dolguts perquè és la primera vegada que la Fiscalia i els jutjats investiguen què està passant. I a totes les persones que hi col·laboram –com jo mateixa, que som un testimoni protegit de la causa principal– o a altres companys que han ajudat la justícia ens intenten boicotejar constantment.

stats