Societat 05/02/2021

La policia cerca a Niça i a Guinea dues víctimes més de la xarxa d'explotació sexual de Menorca

Les dues al·lotes tenen 16 i 20 anys i aquesta segona hauria pogut estar en mans del grup entre els 5 i els 18 anys

Iván Martín
2 min
Dos agents de la Policia Nacional detenen una de les set persones acusades d'explotar sexualment a menors.

MaóLa Policia Nacional ha intensificat la recerca de dues joves guineanes que també haurien estat víctimes de la xarxa d'explotació sexual a menors desarticulada aquest dilluns a Menorca. Segons han reconegut fonts policials a l'ARA Balears, es tracta d'una adolescent de 16 anys que seria a Niça, a França, i una jove de 20 anys que estaria a Guinea. La investigació entén que el testimoni d'aquestes dues al·lotes pot ser clau per convèncer la Fiscalia que cal que els set investigats ingressin a la presó de manera provisional. Cal recordar que dimecres varen quedar en llibertat amb mesures cautelars: el titular del jutjat número 2 d'Instrucció de Maó va entendre que no hi ha indicis que puguin intentar fugir, modificar proves o continuar delinquint, els factors que impliquen l'empresonament provisional abans d'un judici.

La informació de la Policia Nacional sobre aquestes dues al·lotes ha arribat als agents per part de la mateixa font, que hauria difós uns vídeos on es veu com presumptes policies guineans fuetegen i vexen menors d'edat família d'una de les presumptes víctimes del grup que no volia continuar prostituint-se, per obligar-la a fer-ho. Per aquest motiu, s'iniciaran gestions amb l'Europol per localitzar la menor, que ara resideix a Niça, amb l'objectiu de prendre-li declaració i saber en quin estat es troba. De la mateixa manera, mitjançant l'oficial d'enllaç d'Interior a l'ambaixada s'activarà la recerca de la jove que viu a Guinea. El testimoni d'aquesta al·lota podria ser de vital importància, perquè arribà a Menorca amb només cinc anys i fou retornada al seu país d'origen quan en tenia 18 perquè, segons els investigadors, es negava a exercir la prostitució.

Per altra banda, fonts internes de la Policia Nacional no amaguen la seva "decepció" per la decisió del magistrat de deixar en llibertat tots els detinguts de la xarxa. Ho atribueixen a la falta de temps per part de la justícia per analitzar totes les proves presentades, tot i que el fiscal va traslladar que les declaracions dels detinguts eren "coherents" i "contràries" a la versió dels testimonis. Aquesta decisió inicial del magistrat no exclou que en cas que es presentin proves noves acabin entrant a la presó.

stats