Sant Antoni
Societat 16/01/2023

Polèmica a Manacor per la gent que pot entrar a les completes

El rector ha canviat la normativa establerta i 300 persones hauran de quedar fora tot i haver complert amb l'acord

2 min
Goigs de Manacor.

PalmaLes completes de Manacor per Sant Antoni recuperen la normalitat després d'anys marcades per les restriccions sanitàries de la pandèmia i tornen amb polèmica i malestar entre els manacorins. Aquest diumenge, després del segon assaig, el rector del municipi va anunciar que finalment no totes les persones que havien acudit als dos assajos podrien entrar aquest dilluns a l'església com s'havia informat actualment i 300 persones que havien complert amb els requisits per tenir accés a viure les completes en directe finalment no ho podran fer.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat i criticat en un fil de Twitter la situació viscuda aquest diumenge (24 hores abans de les completes) i ha anunciat que com a resposta davant el que ell considera una "injustícia" amb aquestes 300 persones que han complert els requisits i no podran entrar a l'església a viure les completes ell tampoc hi acudirà. "Com a mostra de suport a la gent que ha quedat fora, us comunic que demà jo no entraré a les completes", ha remarcat Oliver a la piulada a seu compte personal de Twitter.

En aquest fil, el batle explica que el rector va explicar que totes aquelles persones que acudissin als dos assajos tindrien l'entrada garantida a les completes d'aquest dilluns i després, sense avisar ni el consistori ni els cossos policials encarregats de coordinar la festa, va decidir que no seria així i que, com a màxim, hi podrien entrar 600 persones. Als dos assajos hi van acudir unes 900 persones i, per tant, la decisió del rector provoca que 300 persones que han complert amb les normes que ell mateix va marcar per tenir accés segur a viure les completes en directe finalment no ho podran fer.

Les completes de Manacor abans de l'inici de la pandèmia

Així, sense coordinar-se ni informar els organitzadors i col·laboradors de les completes el rector ha decidit reduir l'aforament i deixar molts manacorins sense el dret d'acudir a primeres completes amb normalitat després de dos anys on la pandèmia ha marcat la festa de Sant Antoni a Manacor i a les Illes Balears per complet.

stats