Tribunals
Societat 10/01/2024

El professor de ball condemnat per abusos sexuals a un alumne continuarà en llibertat

Consideren que no hi ha risc de fuga ni que es repeteixin els fets amb altres víctimes

ARA Balears
2 min
Els dos acusats, envoltats d’alumnes i pares de l’acadèmia de ball a l’Audiència.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha denegat la petició d'ingrés a la presó del professor d'una acadèmia de ball de Palma condemnat per abusar sexualment (juntament amb la seva parella) d'un alumne menor d'edat. La condemna ha estat confirmada ja pel TSJIB, però encara no pel Tribunal Suprem, i per això el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha negat l'ingrés a la presó que sol·licitava la defensa.

Després de conèixer la decisió, la defensa del menor ha anunciat que presentarà un recurs de cassació. En aquest sentit, remarquen que existeix un perill real de fuga, ja que el condemnat continua fent feina i viatja arreu de l'Estat i que el fet de continuar sent professor de l'acadèmia suposa un risc per a possibles futures víctimes. La Fiscalia va donar suport a la petició de la defensa d'obligar a l'ingrés a la presó, però la defensa del professor de ball ha al·legat que no hi ha hagut més denúncies i que tant el condemnat com la seva parella han col·laborat en tot moment amb la justícia.

Davant tot, el Tribuna Superior de Justícia de les Illes Balears ha remarcat que és cert que els condemnats han complert en tot moment les peticions judicials i que "la transcendència mediàtica que ha tingut el cas" fa poc probable que es repeteixin nous casos d'abús sexual. Així, el TSJIB considera que no hi ha elements suficients per imposar l'ingrés immediat a la presó de l'home i esperarà a la decisió del Suprem.

Cal recordar que el passat mes d'abril l'Audiència Provincial de Palma va condemnar el professor de la Top Dance Sebastián Linares a sis anys de presó per abusar sexualment d'un menor i mostrar-li material pornogràfic. La sentència recull que "resulta inqüestionable que els acusats van sotmetre el menor a múltiples relacions sexuals, consistents –principalment– a fer-li masturbacions en multitud d'ocasions, així com estimulacions bucals del penis sense arribar a introduir-se'l a la boca". En aquest punt, afegeix que "la relació familiar i la confiança que els pares del menor van dipositar en ells [els acusats] els va permetre que la víctima hi tingués la màxima confiança".

stats