Societat 21/03/2023

Els podadors de Palma afronten la segona jornada de vaga

CCOO explica que després de diversos intents per reunir-se amb les institucions, el conflicte ha quedat "enquistat"

ARA Balears
1 min
Seu de CCOO a les Balears

PalmaEls treballadors de la contracta de Parcs i Jardins, de la UTE Arboricultores de Palma, afronten aquest dimarts la segona jornada de vaga. Segons ha informat CCOO en una nota de premsa, després d'alguns intents per reunir-se i negociar amb les institucions, el procés ha estat interromput i el conflicte laboral ha quedat "enquistat".

En aquest sentit, expliquen que davant l'incompliment del conveni col·lectiu en el plus de perillositat, les categories i els retards generats per aquests impagaments, Cort i la Conselleria de Treball, en lloc de mitjançar per solucionar el conflicte, "s'han posat del costat de l'empresa que incompleix, i han abandonat els treballadors".

"Ens demanam si l'Ajuntament està pagant l'empresa adjudicatària pel servei públic que no s'està prestant, mentre el personal està de vaga", han expressat. A més, el sindicat ha assenyalat que tenen constància que sí que s'han reunit i han contactat amb l'empresa, però no amb les persones treballadores ni amb els seus representants de CCOO.

Així, han recordat que la situació és la mateixa que la de l'agost de 2021, quan es va arribar a un acord davant les mateixes reivindicacions. "La solució ja la tenen. Només falta la voluntat política d'intervenir i mitjançar en un conflicte laboral que no és aliè a la seva responsabilitat. Però de moment, això brilla per la seva absència", han conclòs.

stats