Meteorologia
Societat 22/11/2022

Pobles sense llum, carreteres tallades i arbres caiguts: les conseqüències del temporal a les Balears

Les fortes ratxes de vent han superat els 135 km/h

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu. / EFE CJ GUNTHER

PalmaEl temporal Denise ha provocat diversos incidents durant aquesta nit a les Illes Balears a causa del vent, les tempestes i la pluja. Durant la matinada de dimarts alguns municipis de l'Arxipèlag, com Alaró, han quedat sense llum i les fortes ratxes de vent han provocat la caiguda de diversos arbres que han afectat la circulació en algunes carreteres. De fet, aquests incidents han obligat a tallar momentàniament algunes vies i controlar-ne la circulació.

En aquest sentit, Carreteres de Mallorca, mitjançant una piulada, ha explicat quines són les vies afectades i ha recomanat vies de circulació alterna als conductors i molta precaució a l'hora de circular per alguns indrets.

 Les fortes ratxes de vent han superat els 135 km/h i es preveu que durant les primeres hores del dia es visquin nous episodis de vent, pluja i tempestes, principalment a les zones costaneres de l'Arxipèlag. Cal recordar que des d'aquest dilluns està activa l'alerta taronja per forts vents i tempestes a totes les illes i durant la jornada d'aquest dimarts es preveuen ratxes de vent que podrien superar els 80 km/h.

Les zones on s'ha registrat ratxes de vent més fort són les costaneres i la mar. De fet, s'han albirat ones de fins a vuit metres i la mala mar ha obligat a tancar temporalment els ports de Menorca, Eivissa i Formentera. Tot i que la circulació marítima ja està reactivada de nou, hi ha alguns trajectes interilles han quedat suspesos fins a la jornada de demà, dimecres.

A més, a causa de la meteorologia extrema, l'Ibanat ha prohibit fer foc a l'Arxipèlag.

stats