Societat 09/02/2022

La població a municipis rurals de les Balears ha augmentat un 41% en 25 anys

L'Arxipèlag és la tercera comunitat autònoma de l'Estat on s'ha registrat un major increment

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

La població rural de les Illes Balears continua en auge i segons el darrer informe del Centre de Polítiques Econòmiques d'Esade (EsadeEcPol) en els darrers 25 anys el nombre de persones que viuen lluny dels nuclis urbans ha augmentat un 41%. L'Arxipèlag és la tercera comunitat autònoma de l'Estat on s'ha registrat un major augment només per darrere les Illes Canàries (+56,5%) i Madrid (+45,1%).

Segons les dades recollides a l'estudi, aquest auge ve provocat per l'increment de les àrees metropolitanes entorn dels nuclis urbans i els municipis principals de l'Arxipèlag. A més, destaquen que, en el cas de les regions de la Mediterrània, és cada vegada més habitual que els residents es mudin a zones fora del nucli urbà on la sobrepoblació i els renous són uns dels grans protagonistes per gaudir d'altres ambients situats mínimament prop de l'àrea metropolitana d'aquests municipis, però amb un ambient i un estil de vida completament diferents.

Un altre dels elements claus per entendre la migració a zones rurals és l'àmbit econòmic i la situació laboral. L'augment dels preus dels habitatges, la flexibilització del treball presencial, la poca oferta de feina i l'increment del cost del dia a dia a les ciutats han provocat que molta gent apostàs per sortir dels nuclis urbans més grans i viure en entorns rurals.

stats