Societat 11/05/2022

La població mallorquina de llebres registra un punt d'inflexió en la seva caiguda "dràstica"

Respon a les mesures de contenció en la pressió del sector de la caça

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una llebre.

Els censos prereproductors de llebres registren aquesta primavera un punt d'inflexió en la caiguda "dràstica" que pateixen aquestes poblacions des de l'estiu de 2020, segons les dades obtingudes pel Servei de Caça i Pesca Fluvial del Consell de Mallorca.

En les comarques marines, de serra i del pla, s'ha comptabilitzat una densitat de població de 0,17 durant el període prereproductor, una xifra que suposa una estabilització respecte d'anys anteriors, segons recull Europa Press.

Malaltia de la mixomatosi

Aquestes dades suposen un punt d'inflexió, ja que les anteriors xifres de densitat de la llebre van ser d'un 0,3 el 2018; d'un 0,27 el 2020 i d'un 0,16 al 2021, una baixada que va ser causada per l'alta incidència de la malaltia de la mixomatosi.

Això respon a les mesures de contenció en la pressió del sector de la caça i a la gestió ambiental que fa aquest col·lectiu, així com a les mesures d'urgència que va posar en marxa la institució insular fa dos anys per "frenar la caiguda" d'aquestes poblacions.

Entre d'altres, el Consell de Mallorca va proposar reduir la pressió de la cinegètica sobre la llebre, i el Consell de Caça va aprovar que només es pogués caçar en les modalitats tradicionals de 'ca llebrer' i falconeria, amb dos exemplars per caçador i dia, així com avançar la veda.

stats