Societat 04/12/2019

Pluges intenses, uns 8.000 llamps i 130 incidents a les Balears

L'112 ha informat que s'han desbordat diferents torrents a causa de la tempesta

Ara Balears
2 min
Platja d'en Repic. / AMÀLIA MORELL

PalmaDesprés d'un vespre de pluges intenses i de ratxes de vent fortes a la major part de les Balears, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha assenyalat que el temporal, que encara és a les Illes, ha deixat uns 8.000 llamps i s'han arribat a registrar fins a 96 litres per metre quadrat a Santa Maria i 90 a Alfàbia.

Els serveis d'emergències de l'112 han informat que s'han desbordat un total de deu torrents a Mallorca a causa de la tempesta. Es tracta del torrent Major de Sóller, el torrent Solleric de Consell, el torrent del Gorg de Campanet, el torrent de Garonda de Llucmajor, el torrent de Son Bordils a Santa Maria, el torrent de Pont Jove a Sant Joan, el torrent de na Vingrella a Muro, el torrent de Sant Miquel de Sa Pobla i el torrent de Sencelles.

A Sóller el desbordament del torrent ha deixat alguns horts inundats i han arribat a caure 200 litres per metre quadrat en 12 hores, una xifra sense precedents que ha enregistrat l'estació pluviomètrica de Sa Vinyassa. A Santa Maria i a Pollença s'han quedat sense llum a causa de la tempesta.

Pluges intenses, uns 8.000 llamps i 69 incidents a les Balears

A més, la carretera MA-3017 ha quedat tallada a l'alçada del quilòmetre 5 per diferents obstacles a la via. Carreteres de Mallorca ha demanat precaució a la carretera a causa del temporal i ha demanat que s'evitin grans desplaçaments durant la jornada.

Des del Servei de Ferrocarrils de Mallorca s'ha informat aquest dimecres a primera hora que "a causa de les males condicions meteorològiques, que han provocat inundacions de trams de via, el servei de trens està circulant amb retards d'uns 15 minuts". El motiu és que el mal temps fa necessari extremar la precaució en la conducció.

En total, l'112 ha registrat 130 incidents, 119 a Mallorca, vuit a Eivissa, dos a Menorca i un a Formentera. La majoria dels incidents han estat per acumulació d'aigua a la calçada i vies públiques, inundacions de locals i soterranis i caigudes d'arbres, entre d'altres.

Durant les darreres 12 hores (el darrer registre ha estat a les 7 h), la ratxa més forta de vent s'ha registrat al puig d'Alfàbia, amb 91 quilòmetres per hora, i la segona ha estat a Capdepera, amb 88,9 quilòmetres per hora. El port de Maó, Menorca, està tancat des de les 5 h a causa del mal temps i a Formentera s'han cancel·lat alguns viatges.

stats