Societat 04/12/2019

Les pluges desborden onze torrents a Mallorca

S'ha hagut de tallar el trànsit de diferents carreteres de l'illa

Ara Balears
2 min
Imatge del port de Sóller. / MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA

PalmaEls serveis d'emergències de l'112 han informat que s'han desbordat un total de deu torrents a Mallorca a causa de la tempesta. Es tracta del torrent Major de Sóller, el torrent Solleric de Consell, el torrent del Gorg de Campanet, el torrent de Garonda de Llucmajor, el torrent de Son Bordils a Santa Maria, el torrent del Pont Jove a Sant Joan, el torrent de Vinagrella a Muro, el torrent de Sant Miquel i el de Sa Siurana de sa Pobla, i el torrent de Sencelles.

Hores després de les tempestes, els serveis d'emergències de les Illes han aconseguit controlar la situació a sis dels torrents desbordats. A hores d'ara, els torrents de Sencelles, Sant Joan, Consell, Sineu, Sóller i Llucmajor han tornat a la normalitat.

Els incidents més destacats han estat aquests deu desbordaments. En el cas del torrent de Sencelles, s'ha hagut de tallar al trànsit un carril de la carretera Sencelles-Inca, a l'altura del quilòmetre 6, segons ha informat el servei d'emergències.

El camí Vell de Muro també s'ha tallat al trànsit a l'altura de Binissalem, on s'ha desbordat el torrent de Son Bordils, però ja s'ha tornat a obrir. A més, s'ha tallat al trànsit la carretera Ma-3017, a l'altura del quilòmetre 5, al municipi de Marratxí, per obstacles a la calçada.

Les pluges també han causat problemes de trànsit a diferents punts de Palma. Els punts on s'han registrat les incidències Reis Catòlics, el camí de Jesús, enfront de l'edifici de Duanes i Son Oliva. La Policia Local de Palma ha demanat precaució a l'hora de sortir amb el cotxe.

El Servei de Ferrocarrils de Mallorca ha informat aquest dimecres a primera hora que "a causa de les males condicions meteorològiques, que han provocat inundacions en diversos trams de via, el servei de trens circula amb retards d'uns 15 minuts". El motiu és que el mal temps fa necessari extremar la precaució en la conducció.

En total, l'112 ha registrat 118 incidents. La majoria dels incidents han estat per acumulació d'aigua a la calçada i les vies públiques, inundacions de locals i soterranis i caigudes d'arbres, entre d'altres.

stats