Societat 26/05/2021

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd titlla d'"escopinada a la cara" la proposta d'Aena

L'ens planteja deixar lliure un 41% de la zona verda que actualment utilitzen els veïns, però els activistes ho consideren una "cacicada"

ARA Balears
1 min
Plaques solars

PalmaLa plataforma Son Bonet Pulmó Verd ha titllat d'"escopinada a la cara" la proposta que ha fet aquest dimecres Aena sobre el parc fotovoltaic que vol fer en un solar de Marratxí limítrof a l'aeròdrom. L'ens ha proposat deixar lliure un 41% de la zona verda que actualment utilitzen els veïns, però els activistes ho consideren una "cacicada", segons han dit en un comunicat.

L'organització contrària ha rebutjat l'actitud de la companyia, malgrat les 1.300 al·legacions presentades pels veïns en contra del projecte i que es mobilitzassin fins a 800 persones pel mateix motiu. La plataforma ha criticat que no s'hagi tingut en compte l'opinió de l'Ajuntament de Marratxí –que també està en contra del parc– durant la tramitació del projecte. Son Bonet Pulmó Verd ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que rebi la plataforma i escolti les reclamacions dels veïns de la zona per traslladar les seves demandes a Madrid.

Aena també ha proposat signar un possible conveni que regularia la cessió de l'ús d'aquesta zona a l'Ajuntament per destinar-lo a ús públic. El Consistori, però, ha criticat que la nova proposta no s'ajusta a les reivindicacions que es varen presentar a la reunió del març amb el president d'Aena, en què es va demanar alliberar de plaques fotovoltaiques la zona 1 i traslladar aquesta instal·lació a la zona aeroportuària.

stats