Medi ambient
Societat 09/12/2022

La Plataforma Son Bonet Pulmó Verd insisteix a les administracions dur endavant el projecte de bosc urbà

En un estudi que l'entitat ha fet arribar a la direcció d'Aena i al Govern posen en relleu el potencial de la zona

ARA Balears
1 min
Els terrenys adjacents a l'aeròdrom de Son Bonet on Aena projecta posar les plaques fotovoltaiques.

PalmaLa Plataforma Son Bonet Pulmó Verd ha insistit en la necessitat que les administracions duguin endavant el projecte de bosc urbà per lluitar contra el canvi climàtic. En un comunicat, el Grup d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha explicat que la plataforma va fer un estudi per conèixer el potencial de la zona de Son Bonet com a possible bosc urbà que serveixi d'embornal de CO2, el qual ha fet arribar a la direcció d'Aena i a la presidenta del Govern, Francina Armengol. Segons les dades de l'estudi, més de 3.000 tones de CO2 varen ser absorbides pel bosc.

En aquest sentit, la plataforma reitera la necessitat d'aquest projecte com a alternativa al parc solar i amb l'objectiu de fer front a la crisi climàtica, comptabilitzant els usos de l'espai de Son Bonet amb l'ús lliure públic previst al planejament urbanístic. També han demanat que s’impulsi una part de la zona com a bosc, que es mantingui correctament una part de la zona de prat i que es pugui compaginar una correcta gestió de l’espai d’embornal de CO2 amb l’ús públic.

"Només amb la generació d’un bosc, encara que fos parcialment, es podrien assolir xifres molt elevades d'absorció de C02, fent una aposta clara per part d’Aena de compromís amb la lluita contra el canvi climàtic", ha assegurat la plataforma. A més, han assenyalat que el projecte permetria fomentar una major biodiversitat, ja que es podria mantenir i gestionar millor una part de l’espai de Son Bonet com a prat, amb les característiques florístiques i faunístiques pròpies, i complementar-ho amb la regeneració del bosc a altres zones de l'espai.

stats