Societat 24/03/2023

La Plataforma Son Bonet Pulmó Verd demana a Aena que abandoni el projecte de Son Bonet

També reclamen al govern espanyol que davant la situació "posi ordre"

ARA Balears
2 min
Els terrenys adjacents a l'aeròdrom de Son Bonet on Aena projecta posar les plaques fotovoltaiques.

PalmaLa Plataforma Son Bonet Pulmó Verd ha demanat a Aena que abandoni el projecte de macroparc fotovoltaic a Son Bonet. En una nota de premsa, l'entitat ha assenyalat que aquest divendres s'ha reunit amb la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, per conèixer l'estat de la qüestió després dels darrers informes d'Aena enviats a la Comissió Balear de Medi Ambient. A més, ha reclamat al govern espanyol que davant aquesta situació "posi ordre" i aturi el projecte.

En aquest sentit, han denunciat que els darrers informes de l'empresa mostren "la clara intenció i prepotència d'Aena, que no presenta cap alternativa seriosa i torna a justificar el projecte", de manera que no respon al requeriment. També assenyalen que, en un altre informe, Aena "acaba pressionant i amenaçant l'organisme del Govern amb denunciar-los per la demora". "No pot esperar els tempos administratius, mentre que la resta de ciutadans ho ha de fer", afegeixen.

De fet, Aena ja va amenaçar d'anar als tribunals en contra del Govern en haver caducat el tràmit per poder-se connectar a la xarxa, de la mateixa manera que ha passat amb el projecte de Selva.

Així, la Plataforma ha recordat que des del primer moment ha reclamat la retirada del projecte de macroparc fotovoltaic a Son Bonet i la implantació d'un bosc urbà per combatre el canvi climàtic. "Sabem que negociar amb Aena és fer-ho amb una empresa pública que ha demostrat un nul compromís democràtic i amb zero respecte pel Govern", apunten.

D'altra banda, han criticat la "feblesa de les institucions mallorquines davant el govern espanyol", les decisions del qual asseguren "s'imposen a la voluntat o a les necessitats de la població de les Illes". En referència amb això, expliquen que Son Bonet és un exemple més, ja que les garanties que s'han mostrat en diferents ocasions davant Aena "han estat nul·les" i que això "evidencia una feblesa de les institucions i una feblesa democràtica davant una empresa pública en la qual el 49% privat imposa la seva necessitat d'obtenir beneficis davant les reclamacions i necessitats ciutadanes".

stats