Societat 20/04/2021

La Plataforma contra els Megacreuers reclama plans sanitaris i ambientals abans de restablir l'activitat

L'entitat està preocupada per la moció per impulsar el sector que el ple del Consell de Mallorca va aprovar a principi d'abril

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un megacreuer al port de Palma

PalmaLa Plataforma contra els Megacreuers ha reclamat aquest dimarts que s'estableixi una moratòria contra el turisme de creuers a Palma, almenys fins que no estiguin clars quins són els plans de contingència sanitària i sota criteris ambientals i socials. També ha manifestat preocupació per la iniciativa de Ciutadans per impulsar la recuperació dels creuers que va aprovar el ple del Consell de Mallorca a principi d'abril, tot i que no té competències per regular l'activitat.

En resposta a aquesta moció aprovada per la institució insular, la plataforma integrada per una trentena d'entitats veïnals i ciutadanes ha enviat una carta a la presidenta del Consell, Catalina Cladera. "El turisme de megacreuers ha esdevingut en aquests moments un risc important pel que fa a la seguretat sanitària", adverteixen en el document.

La plataforma també ha reclamat que l'activació del sector dels creuers hauria d'estar establerta per les institucions públiques balears i no per decisió "unívoca" de l'Autoritat Portuària a les Balears i les empreses multinacionals de creuers.

En un comunicat, a més, han demanat que, si finalment arriben megacreuers a Palma, es facin públiques les mesures sanitàries que caldrà prendre a les instal·lacions portuàries, i també en els controls de passatgers. La plataforma exigeix que es faci públic el pla de contingència que aplicaran en el cas que es declari contagiat per coronavirus algun turista o tripulant dels creuers. D'altra banda, sol·liciten crear una comissió tècnica interinstitucional amb participació d'experts proposats per la plataforma amb l'objectiu d'establir la capacitat de càrrega que té Palma.

stats