Societat 22/01/2019

La plataforma Per una Mar Sense Plàstic recull més de 3.800 envasos durant la revetla de Sant Sebastià

Es tracta de la segona edició d'aquesta campanya

Ara Balears
2 min
La plataforma Per un Mar Sense Plàstic recull més de 3.800 envasos durant la revetla de Sant Sebastià

PalmaLa plataforma d'entitats ecologistes Per una Mar Sense Plàstic ha recopilat durant les festes patronals de Sant Sebastià de Palma 3.804 envasos, per cadascun dels quals va retornar 10 cèntims, en el marc de la seva campanya per reduir els residus.

Aquesta campanya es va dur a terme per primera vegada fa justament un any, coincidint amb les anteriors festes de Sant Sebastià, quan les entitats varen presentar aquesta iniciativa amb la qual recompensen amb 10 cèntims d'euro el retorn dels envasos de begudes a la plaça Major de Palma.

Si el primer any ja varen recaptar més de 3.000 llaunes, ampolles i brics, i varen evitar d'aquesta manera que acabassin pels carrers de Palma, enguany han aconseguit la xifra de 3.804 envasos recuperats. Tots ells han estat dipositats a la màquina de retorn automàtic d'envasos situada en la plaça Major durant les 8 hores que va durar l'acció.

Segons les entitats, bona part dels ciutadans que varen passar pel punt de la campanya 'Per una mar sense plàstic' durant la revetla, varen reclamar que aquesta pràctica que permet retornar els envasos a les botigues es posi en marxa immediatament per poder evitar que la majoria d'envasos acabi al fons del mar.

La plataforma d'entitats ha recordat les estimacions que mitjançant un sistema de dipòsit com l'assajat en aquesta campanya, segons les quals s'evitaria que cada dia un milió d'envasos de begudes es perdin i acabin contaminant les illes.

Així mateix, ha reivindicat la necessitat que les Illes Balears aprovin "com més aviat millor la seva llei de residus i que incorporin els instruments necessaris per posar fi a aquests residus d'un sol ús més abandonats de manera immediata". Un d'aquests instruments és el sistema de dipòsit d'envasos de begudes "que ja funciona en 40 regions de tot el món amb gran èxit i que la Unió Europea recomana aplicar en la seva darrera directiva contra els plàstics d'un sol ús", recorden les entitats en la nota.

stats