Megacreuers
Societat 10/10/2023

La Plataforma contra els Megacreuers adverteix de l'incompliment de la limitació a Palma

Les dues embarcacions juntes tenen una capacitat de 12.000 persones

ARA Balears
1 min
El 'Wonder of the Seas', amarrat al port de Palma.

PalmaLa Plataforma contra els Megacreuers ha advertit de la presència de dues naus al port de Palma aquest dilluns, fet que suposa l'incompliment de l'acord establert entre l'Autoritat Portuària i les navilieres i que limita l'arribada d'aquestes embarcacions a una al dia.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, aquest dilluns han amarrat a Palma dos megacreuers de més de 5.000 passatgers de capacitat, un dels quals és el Symphony of the Seas, un dels més grans del món. Aquest últim ha estat acompanyat del MSC Virtuosa, i entre els dos han sumat una capacitat màxima de més de 12.000 creueristes.

En aquesta línia, la plataforma ha recordat que la presència simultània de dos megacreuers en port suposa un incompliment de l'acord, i ha alertat que es tracta del segon incompliment que es dona en menys d'un mes, ja que el passat 22 de setembre, segons han afegit, van coincidir en port de nou dos creuers de més de 5.000 passatgers de capacitat.

"La contaminació alliberada de manera conjunta pel Symphony of the Seas i el MSC Virtuosa ha suposat l'empitjorament de la qualitat de l'aire, segons dades del sensor instal·lat en la zona de Foners", han assenyalat. En concret, han detallat que el sensor ha registrat uns valors de contaminació per partícules en suspensió que entren dins del rang de qualitat d'aire 'pobre'. Aquests valors, ha afegit la plataforma, també superen els límits establerts per aquestes partícules per la Unió Europea i l'OMS. Per tot això, han exigit sistemes de mesura fiables i el manteniment dels límits "en un model de turisme que demostra ser extremadament nociu amb el medi ambient i la salut de les persones".

stats