Societat 13/08/2021

La planta d’hidrogen de Lloseta consumirà cada any la mateixa quantitat d’aigua que el poble en un mes

La plataforma Reviure Tofla reclama un nou estudi de l'impacte ambiental

ARA Balears
1 min
Cimentera de Lloseta propietat de l'empresa multinacional Cemex

PalmaLa plataforma Reviure Tofla ha presentat al·legacions al projecte i l'estudi d'impacte ambiental de la Planta de Generació d'Hidrogen de Lloseta i ha denunciat que la central consumirà anualment la mateixa quantitat d'aigua que el poble de Lloseta utilitza mensualment. A més, a través d'un comunicat, han denunciat que un cop la planta estigui en funcionament augmentarà significativament el consum energètic i d'emissions de CO2 a l'atmosfera.

Així, la plataforma reclama al Govern de les Illes Balears la retirada i reconsideració d'un projecte que ha qualificat de "desmesurat". Reviure Tofla ha acusat, també, el Govern d'intentar vendre la nova planta d'hidrogen com "una aposta verda quan en realitat només servirà per malgastar fons econòmics en una infraestructura insostenible sense cap pla de viabilitat".

En el comunicat han recordat que "l'aigua és un recurs escàs" i en l'estudi de l'impacte ambiental no s'han tingut en compte les conseqüències de l'augment de consum d'aigua i quina repercussió pot tenir l'explotació dels pous del Raiguer sobre l'estat dels aqüífers i la incidència sobre la població.

Davant aquesta situació, Reviure Tofla ha reclamat, a través de les al·legacions, que es retiri "la falsedat d'anunciar que es produirà hidrogen verd" i que es faci un nou estudi i es valori quin ús es farà realment d'aquest hidrogen i quins usos pot aportar a la mobilitat de l'illa.

stats