L'Ajuntament de Palma crea 16 places noves al servei que acull dones víctimes de violència masclista

La crisi sanitària ha provocat un augment exponencial d'usuàries, segons un informe tècnic de l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres reforçar el Servei d'Acolliment Municipal per a víctimes de violència masclista amb 16 places noves, de manera que passarà de 47 a 63, segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior de Cort, Alberto Jarabo, en una roda de premsa.

El servei acull les dones víctimes de violència masclista i els seus fills menors en cas que necessitin un acolliment temporal perquè no tenen casa o per motius de seguretat relacionats amb l'agressor. Jarabo ha comentat que la crisi sanitària ha provocat un augment exponencial d'usuàries, segons un informe tècnic de juny elaborat per l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI.

Rosalía Roquero Vallejo: “En el confinament ha augmentat la gravetat del maltractament”

Per aquest motiu, Cort ha aprovat incrementar les hores d'atenció fins a 137 hores mensuals, que es distribuiran entre diferents professionals: 20 de psicòleg, 20 de tècnic en treball social, 20 de coordinador, 20 de tècnic en educació social, 10 de tècnic en orientació laboral, 40 de monitor i 7 d'auxiliar de manteniment. L'ampliació suposarà un augment de la despesa d'11,4 milions d'euros: fins ara era de 42,5 milions.

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma també ha donat llum verda al contracte d'arrendament de vehicles destinats al Consistori per als pròxims cinc anys per un import de 894.432 euros. Es tracta de cinc turismes i nou furgonetes elèctriques.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF