Societat 20/11/2019

La plaça dels Nins de l'Arenal serà 100% per a vianants el 2020

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assegurat que la carretera Militar s'haurà de tallar al trànsit

A. T.
1 min
Imatge de la plaça dels Nins de l'Arenal

PalmaLa plaça dels nins de l'Arenal està actualment separada en dos per la carretera Militar, que la creua pel mig. Amb la intenció de crear un espai més amable per als veïns –demanda exposada als processos participatius del 2017–, la Regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha decidit pacificar-la completament. Així, el carrer que la travessa, "que conté una densitat relativament alta de trànsit", es tallarà a partir del 2020 en aquest punt, de manera que els cotxes hauran de vorejar la plaça, ha anunciat l'edil Neus Truyol.

L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma ja va fer una prova de com seria la futura plaça, la qual "va resultar un gran èxit", ha explicat Truyol. "No va suposar cap impediment per la mobilitat de la zona i es va aconseguir reduir la velocitat dels cotxes a l'entorn de la plaça, ja que havien de vorejar-la", ha detallat.

A hores d'ara, el projecte d'aquesta intervenció ha estat aprovat per un pressupost de 22.500 euros. La següent passa és començar la tramitació per adjudicar-ne l'execució. Segons la regidora, les obres tindran un cost de 550.000 euros i es preveuen que s'iniciïn i finalitzin al llarg del 2020. A més, Truyol ha garantit que l'Ajuntament ja disposa del finançament, la qual cosa permet que els treballs "estiguin adjudicats en uns mesos".

stats