Societat 07/09/2022

El pla de mobilitat de Palma inclourà 30 de les 69 al·legacions rebudes

La Junta de Govern de Cort ha aprovat aquest dimecres el nou PMUS, que tindrà una vigència de vuit anys

ARA Balears
1 min
Vianants i usuaris de Bicipalma.

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha donat el vistiplau al Pla General de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aquest dimecres, segons ha informat el portaveu municipal, Alberto Jarabo. El pla inclourà 30 de les 69 al·legacions que ha rebut en total, ha informat el regidor de Mobilitat, Xisco Dalmau. Les 39 al·legacions rebutjades, ha explicat Dalmau, "no han pogut ser acceptades perquè la majoria contradiuen l'esperit del PMUS, o bé perquè ja estan incorporades a altres parts del document".

Les entitats que hi han fet al·legacions han estat l'Associació de Veïns de Son Gual, Associació de Veïns el Terreno-Bellver, Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Col·legi d'Enginyers, el Partit Popular, Ciutadans i Greenpeace. Ara, la propera passa és que el pla vagi al ple de l'Ajuntament de Palma perquè tiri endavant.

El PMUS insta a incrementar i millorar la xarxa ciclista i de transport públic, segons ha defensat Dalmau. "Coincideix amb la feina que ja s'ha estat fent des de l'Ajuntament els darrers anys", ha dit el regidor, qui ha posat d'exemples la renovació integral del servei de BiciPalma i la transformació de l'EMT, "amb millors freqüències, connectant més barris, renovant-ne completament la flota, i amb millores tecnològiques per fer el servei més accessible i intuïtiu pels usuaris".

stats