Avaçament tancament bars
Societat 07/03/2024

Pimem rebutja el possible avanç de tancament dels bars: "És propi d'una advocada laboralista que dona l'esquena als empresaris"

La patronal defensa que els restauradors compleixen "taxativament" l'horari de tancament

ARA Balears
2 min
Els bars i restaurants de la Llotja no podran obrir fins mitjanit, malgrat la resolució del TSJIB.

PalmaLa Federació de Restauració de l'Associació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem) ha assegurat que els empresaris de la restauració compleixen "taxativament" amb la normativa d'horaris a Palma i rebutjen avançar els horaris de tancament, com ha plantejat la ministra de Treball, Yolanda Díaz. D'aquesta manera, Pimem ha demanat una rectificació a Díaz sobre la seva proposta, amparada amb l'argument de la necessitat de conciliar el descans i la vida familiar i laboral, segons han expressat.

Segons ha considerat, la iniciativa de Díaz es basa en un "profund desconeixement" de la dinàmica real del sector i inclús de la manera de viure de les famílies i treballadors de l'Estat, ja que han apuntat que acaben la seva jornada laboral més tard que a altres països europeus motiu pel qual els sopars i les activitats d'oci comencen també més tard. Així, la patronal demana a la ministra que no utilitzi determinats discursos que vulguin relacionar la salut i els horaris de tancament a una determinada hora, ja que aquest posicionament, segons la seva opinió, "respon a un discurs populista i demagog".

En aquest sentit, Pimem ha al·legat que "la gran majoria" dels socis de restauració són "empresaris i treballadors" i, per tant, a l'hora de conciliar treball i descans, són "els primers a complir uns horaris concordes amb el descans". D'altra banda, han reivindicat que la gestió dels recursos humans dels restauradors "es basa en l'estricte compliment de la normativa laboral i Estatut dels Treballadors".

Per aquests motius, la federació ha defensat que les paraules de la ministra demostren un "desconeixement sectorial i terminològic en confondre l'horari amb la jornada laboral", alguna cosa que, al seu judici, es deu al fet que és "propi d'una advocada laboralista que dona l'esquena als empresaris". Finalment, han demanat que es "respecti l'autonomia municipal" que, des del seu punt de vista, és "qui coneix millor l'impacte positiu del sector en l'economia local" i han dit esperar un "suport incondicional" de l'Ajuntament de Palma i de la resta d'ajuntaments de Mallorca, en la línia que ha manifestat la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib).

stats