Jornada laboral
Societat 24/10/2023

PIMEM considera "negatiu" per al teixit productiu balear l'acord entre el PSOE i Sumar

La patronal considera que la mesura demostra un "gran desconeixement" del funcionament del teixit productiu de les Balears

ARA Balears
1 min
Treballador d'hosteleria. / K. TRIAY

PalmaLa Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) ha qualificat de "negatiu i forassenyat" per al teixit productiu balear l'acord entre el PSOE i Sumar, que preveu reduir la jornada laboral a 37,5 hores setmanals. En una nota de premsa, PIMEM ha comunicat que considera que la proposta del PSOE i Sumar demostra un "gran desconeixement" de com funciona el teixit productiu a les Balears i més concretament el de Mallorca.

Així, la Federació s'ha mostrat contrària a la reducció de la jornada laboral pels costos que pot suposar contractar més gent per cobrir la falta de mà d'obra durant la reducció laboral i el perfil i dinàmica econòmica de Mallorca marcada per la temporada alta i sustentada per microempreses i autònoms. També, segons la patronal, no es pot parlar de pujades o baixades de sous o reduccions de jornada sense tenir en compte la productivitat.

Segons PIMEM, la productivitat és un fet essencial per determinar quines polítiques laborals convé implantar. Més encara, ha afegit, en el cas d'Espanya, un país conegut per la seva baixa productivitat respecte d'uns altres de la Unió Europea, una de les més baixes concretament, segons els experts. Sobre la reducció de la jornada laboral, fonts internes de la Federació han assegurat que en moltes ocasions es necessiten més dies dels que marca el calendari per fer front a la demanda del mercat, a causa del ritme que marca una economia molt concentrada en un període de temps. El sector industrial, ha recordat la patronal, no està exempt de la problemàtica de la falta de mà d'obra, per la qual cosa qualsevol nova variable que promogui una reducció de la jornada laboral arriba en "mal moment".

stats