Dentistes Sobre Rodes
Societat 03/04/2024

PIMEM donarà suport al voluntariat de Dentistes Sobre Rodes als projectes de les Balears i Àfrica

La primera clínica dental solidària de les Balears va néixer a Palma el 2014 per donar resposta a les persones que no poden pagar un dentista

ARA Balears
2 min
Pimem i DSR

PalmaPIMEM i Dentistes Sobre Rodes han firmat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l'objectiu que tant els empresaris com els autònoms formin part dels projectes que l'entitat fa tant a les Balears com a Àfrica. A més, el voluntariat de la federació empresarial també s'ha compromès a fer una crida entre els seus socis per ajudar els DSR a poder desenvolupar els projectes que tenen en marxa tant al Senegal com a Uganda.

Segons han explicat ambdues entitats, el projecte té com a objectiu mantenir l'Acadèmia Dental DSR-Casa de Salut a una població del Senegal oberta el màxim temps possible al llarg de l'any mitjançant l'enviament continu de voluntaris que n'han permès la continuïtat des de l'any 2012. Segons el cofundador de la Fundació Dentistes Sobre Rodes, Alfonso Jaume, “el projecte va néixer el 2007 amb l'objectiu d'arribar a qualsevol lloc del món on no hi hagués el servei de dentista", ha explicat. "Els inicis no van ser fàcils, però gràcies a les aportacions d'artistes de Pollença vam poder recaptar 2.000 euros i aquí va començar tot", ha recordat. L'any passat la Fundació va comptabilitzar 160 voluntaris, 60 dels quals van ser de Mallorca i 100, del Senegal.

Tres grans projectes en marxa

Clínica Dental Solidària Coloma Vidal. La primera clínica dental solidària de les Balears va néixer a Palma el 2014 per donar resposta a les múltiples demandes d'ajuda procedents de persones de Mallorca que no podien costejar-se els serveis d'un odontòleg. A la clínica hi treballen dentistes, higienistes i auxiliars voluntaris que dediquen una part del seu temps a atendre els pacients derivats dels serveis socials dels ajuntaments i altres entitats que tenen subscrit un conveni amb la clínica.

Projecte ADAMA. L'entitat treballa en el continent africà des de l'any 2007 pel qual han passat des del seu naixement uns 1.000 voluntaris. Actualment centra l'activitat a Missirah, un petit llogaret situat al sud del Senegal en el qual des de 2012 desenvolupa el projecte ADAMA de promoció de la salut.

Anualment, voluntaris de diferents àmbits ofereixen els seus serveis, especialment en matèria de salut i educació. Segons DSR la situació que es viu al Senegal, any rere any, és que s'amplien els horitzons del programa amb la integració de cooperants i professionals d'altres disciplines tant sanitàries com no sanitàries: medicina general, educació i sensibilització, pròtesis dentals, òptica, tractament de residus etc.

Projectes de sensibilització. Dentistes Sobre Rodes té un equip de professionals que fa tasques de sensibilització tant a Àfrica com a les Balears. La seva labor se centra especialment en centres educatius i també ofereix xerrades a altres ONG i associacions locals, estatals i internacionals.

 

stats