Societat 08/09/2020

PIMEM adverteix que la fusió de CaixaBank i Bankia pot implicar "acomiadaments massius" en el sector

La patronal considera que aquesta decisió perjudica el petit i mitjà comerç

Ara Balears
1 min
Comerços de Palma

PalmaLa Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem) ha advertit aquest dimarts que el sector es veurà perjudicat per la fusió entre Caixabank i Bankia, ja que "redueix la competència" entre entitats financeres. Així mateix, alerta que la fusió pot implicar "acomiadaments massius de treballadors i de prejubilacions", apunta en una nota.

"Seria important que les dues entitats, amb el caràcter social que mantenen amb les seves fundacions corresponents, prenguin la decisió d'evitar aquests acomiadaments i prejubilacions, i que optin per recol·locar aquests treballadors en sectors productius", opina el president de PIMEM, Jordi Mora. De fet, "el valor, la formació i el coneixement que aquest personal posseeix són necessaris per a la reactivació del país, ja que tenir més de 55 anys és un valor d'experiència i coneixement que no ens podem permetre perdre", afegeix.

La patronal avisa que "la concentració del sistema financer forma part del pes que suporta el motor productiu del país" i considera necessari anar cap al "model americà dels Community Banks, que afavoreixen la competència i, per tant, aporten un valor afegit a la productivitat". Per altra banda, PIMEM es planteja la necessitat que "la fusió estigui condicionada a la devolució del rescat financer del qual va ser objecte Bankia".

stats