Societat 07/10/2020

Els comerciants demanen a l'Autoritat Portuària recuperar el turisme de creuers a les Balears

L'objectiu d'aquesta petició és atreure viatgers durant la temporada baixa

Ara Balears
1 min
Creuers al Port de Palma

PalmaEls comerciants de les Balears han demanat al president de l'Autoritat Portuària de l'Arxipèlag (APB) , Francesc Antich, que recuperi el turisme de creuers a les Illes, tal com han fet les Canàries. Aquesta petició l'ha feta aquest dimecres el president de la Petita i Mitjana Empresa de les Balears (PIMEM), Jordi Mora, durant una reunió amb l'APB, segons Efe.

Mora ha traslladat a Antich la necessitat "d'atreure creueristes durant la temporada baixa", ja que aquest hivern no hi haurà "viatges de l'Imserso i es preveu que arribin pocs turistes europeus". "Ens fa falta reactivar l'economia, sobretot de Palma, i l'activitat dels creuers pot ser una activitat molt ben rebuda per les botigues de la ciutat", ha remarcat.

El president de PIMEM ha recordat que el Govern exigirà a les companyies "fer proves PCR o tests als turistes abans d'arribar a les Illes" i que algunes navilieres s'han interessat a fer "creuers exclusivament en el circuit insular", com per exemple a les Canàries. Per altra banda, ha insistit també en la necessitat d'impulsar projectes i d'inculcar la importància del sector nàutic en els centres educatius, amb l'objectiu de "promoure la mà d'obra qualificada en el sector".

stats