Ajuntament de Palma
Societat 15/12/2023

Pimeco recorre l'aprovació definitiva del Pla General de Palma

Asseguren que suposarà "la ruïna" del petit i mitjà comerç de Ciutat

ARA Balears
1 min
Els petits comerços no milloren les seves vendes

PalmaL'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Palma (Pimeco) ha interposat un recurs contenciós contra la resolució del ple de l'Ajuntament de Palma del passat 28 d'abril, per la qual es va aprovar definitivament el Pla General de Palma (PGOU). A través d'un comunicat, la patronal ha recordat que durant el procés de tramitació de la normativa ja va denunciar que les mesures que provocarà suposaran "la ruïna" del petit i mitjà comerç i dels mercats municipals de Ciutat.

Davant aquest fet, ja varen presentar un conjunt d'al·legacions amb les quals feien patent la necessitat, des del seu punt de vista, de refer el PGOU i fer els canvis necessaris que permetessin la supervivència del teixit comercial local de Palma. Pimeco ha lamentat que no es tinguessin en consideració les seves reclamacions i ha acusat els dirigents de Cort de tenir una "clara manca d'interès" per conèixer la realitat que viuen els comerços de Ciutat, ja que el nou Pla General permetrà la creació de més de 600.000 metres quadrats de noves àrees comercials a la perifèria de la ciutat i això provocarà que els consumidors deixin de comprar a les zones més cèntriques.

A més, han criticat també que el nou PGOU dificultarà l'accés dels cotxes al centre de Palma i, per tant, molts consumidors decidiran comprar a les noves superfícies, fet que suposarà que s'abandoni la zona comercial del centre de Ciutat.

Amb tot, des de Pimeco reiteren la necessitat de canviar el PGOU i dur a terme un estudi de l'impacte econòmic que tindrà en el petit i mitjà comerç i en els mercats municipals.

stats