Societat 18/07/2019

Pimeco s'oposa a prohibir el lloguer vacacional perquè "deixa molts doblers"

El president de l'associació ha remarcat que a Palma s'ha passat d''Un turista, un amic' a 'Turista, go home'

Ara Balears
1 min
Catalunya es deixa perdre fins a 9 M€ de taxa turística dels pisos d’Airbnb

PalmaEl president de l'Associació del petit i mitjà comerç de Mallorca (Pimeco), Toni Fuster, s'ha oposat aquest dijous a la prohibició del lloguer vacacional a Palma perquè aquesta pràctica "deixa molts de doblers al comerç i la restauració".

Fuster ha manifestat durant la reunió que ha mantingut aquest dijous amb el batle de Palma, José Hila, el canvi social que s'ha viscut a la ciutat en els darrers anys, el qual ha provocat que s'hagi passat de campanyes amb el lema 'Un turista, un amic' a 'Turista, go home'. "No ens podem permetre tractar malament el turista perquè vivim d'ells", ha destacat Fuster, qui ha defensat també que Palma es mereix un estudi en profunditat sobre el lloguer vacacional.

Queixes pel 'top manta'

Davant les reiterades queixes dels comerciants per l'augment de la permissivitat enfront del 'top manta', Hila ha explicat que encara que Cort no pot resoldre només ell la problemàtica que engloba el 'top manta' "es compromet a fer complir les ordenances i a lluitar contra la venda ambulant i les màfies que hi ha darrere".

Durant la reunió també han tractat la proliferació de grafits, la importància d'ampliar a més barris la il·luminació nadalenca i la petició que el Consistori torni a participar en la campanya de Nadal..

stats