Urbanisme
Societat 29/09/2022

Pimeco denuncia que el PGOU de Palma condemna el petit i mitjà comerç

Asseguren que els consumidors ja no vindran al centre de Palma a comprar

ARA Balears
1 min
Un petit comerç del carrer Sindicat de Palma.

PalmaL'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ha denunciat que el nou Pla General d'Ordenació Urbana de Palma condemna el petit i mitjà comerç, així com els mercats municipals. A través d'un comunicat, han denunciat que el nou pla preveu 706.000 metres quadrats de nova superfície comercial fora del centre de la ciutat i això provocarà que els clients dels petits negocis del centre quedin pràcticament deserts.

En aquest sentit, han detallat que actualment la manca de zones d'aparcament públic ja suposen un problema per a aquests comerciants i que ja són molts els que opten per no comprar als negocis situats al centre de la ciutat. Aquesta manca de facilitats per a la mobilitat i l'aparcament ja provoquen la crisi d'aquests comerços i l'associació denuncia que el nou PGOU els pot suposar "la ruïna".

"El consumidor té moltes traves per entrar a Palma i si es potencia la construcció de grans superfícies en zones perifèriques de la ciutat, el petit comerç de Palma està mort" han sentenciat. En el comunicat també han reclamat al batle de Palma, José Hila, que paralitzi la tramitació del nou Pla General d'Ordenació Urbana i que es torni a redactar tenint en compte aquests petits i mitjans negocis, així com els mercats municipals.

stats