Societat 30/05/2022

El PGOU incrementarà els espais lliures i els equipaments de Sant Agustí i Cala Major

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Palma vol compensar els dèficits que presenten aquestes barriades

ARA Balears
1 min
Imatge recurs del nou PGOU.

PalmaEl nou Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma augmentarà els espais públics i els equipaments de Sant Agustí i Cala Major, compensant així els dèficits que presenten aquestes barriades, segons ha informat aquest dilluns l'Ajuntament de Palma en una nota de premsa.

Així, a Sant Agustí se substitueixen els 13.251 metres quadrat d'industrial i 44.102 metres quadrats de centre comercial, per una mescla d'usos, una actuació que permetrà obtenir sòl per a la construcció de 33 habitatges de protecció pública.

Reducció d'edificabilitat

Segons recull Europa Press, es redueix l'edificabilitat entorn d'un 40%, passant de 60.389 metres quadrats a 36.158 metres quadrats de sostre, a més de millorar també, "de manera substancial", les zones verdes i els equipaments.

En el cas de les zones verdes es multiplicaran per tres: es passa de 7.882 metres quadrats del planejament vigent, en els 23.720 metres quadrats d'Espai Lliure Públic que preveu el nou PGOU, i es contempla una ampliació important de l'equipament esportiu Rudy Fernández.

Per altra banda, quant a Cala Major, el PGOU té per objectiu aconseguir un espai lliure en la zona pròxima al carrer Joan Miró, concretament entre els carrers Gavina i Miquel Codol, una "reivindicació històrica dels veïns de la zona".

stats