Economia
Societat 05/10/2022

Els petits i mitjans comerços de les Balears bescanvien més d'11.000 bons per a compres en el primer dia de la campanya 2022

En la segona edició de la iniciativa s'han subscrit un total de 750 comerços de tots els municipis de l'Arxipèlag

ARA Balears
2 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, visita un dels comerços adherits a la iniciativa 'Bons Illes Balears'.

PalmaEls petits i mitjans comerços de les Balears han bescanviat més d'11.500 bons aquest dimarts en algun dels 750 establiments adherits a la campanya 'Bons Illes Balears', impulsada per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç.

És el segon any consecutiu que el Govern regala bons de descompte a través d'aquest programa d'estímul al petit i mitjà comerç. En aquesta ocasió, hi han participat un total de 750 botigues: 608 a Mallorca, 83 a Menorca, 51 a Eivissa i 8 a Formentera, algunes de les quals ja han esgotat els bons el primer dia de campanya.

El vicepresident ha celebrat la "bona acollida" que ha obtingut la iniciativa entre el públic i els comerciants, per la qual cosa ha insistit que es tracta d'una aposta de suport als comerços locals, petits empresaris i autònoms dels barris, amb la qual el Govern espera mobilitzar fins a tres milions d'euros.

"L'aposta pel comerç de proximitat, de barri i de poble forma part dels pilars de diversificació econòmica, un sector que, a banda de crear teixit social i riquesa local, dona vida als nostres barris i pobles, a més de suposar un repartiment més equitatiu de la riquesa que es queda a les Illes", ha assenyalat Yllanes.

Cada resident a les Illes major de 16 anys disposa de fins a quatre bons de descompte de 15 euros que pot bescanviar des d'aquest dimarts 4 d'octubre i fins dia 31 de desembre, o fins que s'hagi esgotat el pressupost per comprar en el petit i mitjà comerç adherit a la campanya.

Els bons són bescanviables en compres superiors a 30 euros i fins a un màxim de 60 euros de descompte per persona, i es poden acumular en una sola compra o usar-los en diferents compres, i en diversos o en un únic comerç. Es poden sol·licitar directament a la botiga (no són aplicables a compres per internet) i només és necessari presentar el DNI, NIE o passaport.

En aquesta segona edició s'han inscrit comerços de tots els municipis de les Illes Balears; un total de 750 establiments, que es poden identificar fàcilment pels cartells indicatius que pengen visibles en els seus aparadors, i que també es poden consultar a la plataforma www.bonsillesbalears.com.

stats