Rebaixes
Societat 08/01/2024

El petit comerç arrenca les rebaixes amb compres que considera "tímides"

Afedeco i Pimeco confien que amb la davallada de temperatura, s'incentivin les vendes

ARA Balears
1 min
/ ARA BALEARS

PalmaLa Federació Patronal d'Empresaris de Comerç de les Balears (Afedeco) i l'associació de petit i mitjà comerç de Mallorca (Pimeco) han constatat un inici "tímid" de rebaixes, que consideren que han estat "diluïdes" per campanyes de descomptes a dates prèvies, com el Black Friday a finals de novembre. Així ho han expressat aquest dilluns els presidents d'ambdues entitats, Antoni Gayà (Afedeco) i Bernat Busquets (Pimeco).

Per a Busquets, "les rebaixes s'han devaluat perquè durant totes les festes hi ha hagut descomptes i durant tot l'any el comerç es veu obligat a fer descomptes i rebaixes per marges per competir amb les grans plataformes". En la mateixa línia, Gayà ha indicat que "d'ençà que s'ha instaurat el Black Friday, una part de les vendes de gener es fan durant el novembre" i, en general, "s'han repartit les vendes al llarg de l'any". "No tenim la massificació que pareix que hi ha d'haver en un inici de rebaixes", ha apuntat.

Gayà ha afegit que encara que molts comerços han notat un augment de les visites, no es tradueix necessàriament en vendes. En aquest sentit, han assenyalat que hi ha molts de consumidors que es passegen per mirar i decidir en què gastar. En tot cas, les patronals confien que l'arribada del fred incentivi les vendes de roba d'hivern que fins ara han estat poques per les altes temperatures. Finalment, ambdós presidents han assenyalat que els comerços ofereixen descomptes d'entre un 30% i un 40%, sobretot en moda; puntualment, alguns productes es poden arribar a rebaixar un 60%.

stats