Societat 20/07/2020

60 persones amb grans dificultats d'inserció laboral troben feina després de formar-se a Deixalles

L'entitat ha mantingut les beques dels seus usuaris malgrat que no hi han pogut assistir als tallers durant l'estat d'alarma pel covid-19 perquè saben que és el seu únic ingrés

M. Fuster
2 min
Portada de l'informe de la memòria de Deixalles 2019

PalmaFundació Deixalles continua des de l'any 1986 donant oportunitats d'inserció laboral a persones vulnerables. És un repte complicat, i encara més si es tracta de persones amb grans dificultats d'inserció laboral. L'any 2019, segons la memòria, varen aconseguir un contracte de feina 60 persones dels 208 usuaris amb aquest perfil que varen passar pels tallers de formació de Deixalles. D'altra banda, l'entitat ha assegurat a l'ARA Balears que ha mantingut les beques tot i que la majoria de les persones que assisteixen als tallers no ho han pogut fer arran les mesures per prevenir el contagi del covid-19 decretades per l'estat d'alarma. "No sabem si les administracions ho tindran en compte, perquè es beca l'assistència, però nosaltres sabem que és el seu únic ingrés", ha assegurat la presidenta de Deixalles, Xesca Martí, a l'ARA Balears.

Martí ha destacat l'èxit que significa la inserció laboral d'aquestes 60 persones i també ha explicat que per fer aquest tipus de formació actualment hi ha llistes d'espera. També ha comentat que els serveis d'orientació de Deixalles han atès 990 persones, i de les que han aconseguit finalitzar l'itinerari un 41% s'ha inserit en el món laboral.

Durant el 2019, la Fundació Deixalles va fer cinc projectes de formació en els quals participaren 59 persones. Entre aquests projectes hi ha els tallers de costura per a dones amb dificultats d'inserció, de garantia juvenil, per millorar les aptituds i competències professionals dels més joves i el darrer, que té un 100% d'èxit d'incorporació laboral, en col·laboració amb La Caixa, amb cursos d'educació per fer feina a un supermercat o a la cuina d'un restaurant.

Taller de roba de Deixalles

D'altra banda, DEixalles també ha atès 62 persones amb malalties mentals per donar-los suport personal, teràpia ocupacional, formació permanent i suport a la inserció laboral, a l'habitatge i comunitari.

Tasca ambiental

Deixalles ha recollit, tractat i gestionat un total de 2.615 tones d’objectes i residus. D’aquests materials, n'ha reutilitzat un 70%, i un 13% ha estat reciclat. "Detectam una lleugera baixada del percentatge de reutilització, atès que els materials que ens arriben són de pitjor qualitat", assenyalen.

L'entitat ha organitzat 148 activitats d'educació ambiental en les quals han participat 3.925 persones. També assenyalen que han eliminat les bosses de plàstic de les nostres botigues i naus de donacions.

stats