Societat 19/05/2021

Més d'un centenar de persones condemnen a Palma l'assassinat masclista de sa Pobla

El Moviment Feminista de Mallorca ha reclamat "implicació" de les administracions, perquè "estan fallant"

2 min
Una membre del Moviment Feminista de Mallorca parlant davant d'una pancarta on es pot llegir "Aturem el terrorisme masclista".

PalmaMés d'un centenar de persones –majoritàriament dones– s'han concentrat aquest dimecres a la plaça d'Espanya de Palma per condemnar l'assassinat masclista de sa Pobla, perpetrat per un home que va posar fi a la vida de la seva dona embarassada i al seu fill de set anys. "Ni una menys" i "No és un cas aïllat, és el patriarcat" han estat algunes de les consignes que han cridat els participants convocats pel Moviment Feminista de Mallorca.

Tres representants de l'organització han llegit un manifest en el qual han demanat "implicació" a les administracions, perquè "estan fallant" davant la violència masclista, "que és un problema de primer ordre". En l'escrit han reconegut que "estan en xoc per la crueltat dels fets", i han afegit que "un dia més ens trobam per compartir el dolor, la ràbia i la tristesa que ens ha provocat el terrible assassinat de Warda i el seu fill".

Un moment de la concentració a la plaça d'Espanya, a Palma.

Les dones han recordat que des de 2013 hi ha hagut 37 assassinats causats pels seus pares o les parelles de les seves mares, "una xifra inassumible a la qual se suma el fill de Warda". A l'escrit han dit que la maternitat "és un factor de risc per a les dones víctimes de violència masclista". Per això, han assegurat que no deixaran de denunciar i assenyalar "un sistema que promou i legitima la idea que les dones són objectes de propietat i consum masculí".

El Moviment Feminista de Mallorca ha exigit a les administracions públiques que facin polítiques feministes per canviar la situació. En la concentració hi havia representants polítics, com ara la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la directora de l'IBDona, Maria Duran; el portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo; la diputada d'Unides Podem Esperança Sans; la regidora de Model de Ciutat de Palma, Neus Truyol; i la diputada del PSIB Silvia Cano, entra d'altres.

stats