Societat 18/07/2020

Les ‘party boats’ de Magaluf ignoren les restriccions

Els organitzadors continuen fent ofertes per internet malgrat que el decret contra el turisme d’excessos i l’Ajuntament de Calvià ho prohibeixen

Kike Oñate
3 min
Les ‘party boats’ de Magaluf ignoren les restriccions

PalmaAlguns organitzadors de party boats -festes en vaixells on es punxa música i abunden els jocs alcohòlics- de Magaluf ignoren les restriccions del Govern i l’Ajuntament de Calvià fins i tot en plena crisi sanitària. L’empresa Sunset Booze Cruise, que opera a la zona, continua fent ofertes per internet i encara preveu fer quatre sortides al juliol, en un catamarà que té una capacitat per a 250 persones, segons anuncien a la seva pàgina web. En cap cas fan menció de mesures per evitar contagis de coronavirus. La manca de turistes a causa de la pandèmia, però, afecta l’activitat: dimecres varen haver de suspendre una sortida programada per manca de clients, segons va explicar per WhatsApp l’encarregat de vendre les entrades a aquest periodista, que havia reservat dues places.

Sunset Booze Cruise continua oferint, per uns cinquanta euros, dues hores de barra lliure amb cervesa, sangria i xarrups. També promet experimentar “un esprai de xampany boig” i, pagant nou lliures esterlines més es pot accedir a la versió VIP de l’embarcació, que inclou una botella de xampany i un espai privat amb xarrups il·limitats. L’oferta de l’empresa va més enllà de juliol i preveu sortides tots els dimecres i dissabtes d’agost i setembre, mentre que amb vista a l’octubre només anuncia una excursió.

Per anar a una party boat només cal pagar un dipòsit per persona de 16 euros i tot seguit l’empresa confirma la plaça. Després envia l’adreça on els clients han de pagar 38 euros més en persona. El punt de trobada és l’oficina de l’empresa, que està ubicada al Linekers Bar. Tot i que Sunset Booze Cruise preveia sortides aquest dissabte i el que ve, el tiqueter explica que la següent sortida després d’haver cancel·lat la festa del 15 de juliol serà dia 25 del mateix mes.

El Govern va aprovar el febrer un decret llei que pretén combatre el turisme de borratxera a les Balears, vetant explícitament que es publicitin i comercialitzin les festes en embarcacions. La normativa considera com a falta “molt greu” que s’hi distribueixi alcohol i impedeix que els vaixells recullin clients a la costa. De fet, el consistori calvianer ja havia pres mesures contra les party boats, tancant el moll de Magaluf amb una porta per excloure les empreses que fan festes a la mar i que feien ús de la instal·lació. La restricció es va pactar el 2018 amb l’Associació Patronal d’Empresaris d’Activitats Marítimes de les Balears. A més, enguany, abans de l’estat d’alarma, el Consistori ja ha enviat al Govern dues actes sancionadores per anuncis a internet on es publicitaven party boats, segons fonts de l’Ajuntament. Les restriccions, però, no impedeixen que Sunset Booze Cruise continuï intentant fer negoci a Magaluf.

Festes il·legals i botellades

Ha calgut que el Govern es posàs dur per frenar festes il·legals i aglomeracions de gent. La Policia Local de Calvià va desmantellar una festa il·legal amb drogues i alcohol, segons va informar el passat 7 de juliol. Els agents varen saber a través de Facebook que un centenar de treballadors que fan la temporada a Magaluf volia organitzar l’esdeveniment en un xalet de Costa de la Calma. El preu d’entrada era de 35 euros i fins i tot s’oferia una versió VIP per 100 euros. A més, l’Ajuntament de Calvià ha aixecat entre el 23 de juny i el 12 de juliol una trentena d’actes per infringir la normativa contra el coronavirus com ara no mantenir la distància de seguretat, segons dades del Consistori. D’aquestes, una vintena es varen posar a la zona de Magaluf.

La darrera setmana de juny centenars de joves varen organitzar festes i botellades, sobretot, als polígons de Son Castelló, Son Rossinyol i Can Valero. Fins ara 617 persones han estat identificades per aquest motiu i s’hi han aixecat 83 actes per no dur mascareta o no respectar la distància de seguretat, segons fonts de la Policia Local de Palma. A més, desenes de turistes, però també espanyols, es varen negar a passar una nit sense festa després que el Govern tancàs els carrers de ‘la Cervesa’ i ‘el Jamón’, a l’Arenal, i el carrer de Punta Balena, a Magaluf. La matinada de dijous desenes de joves es varen concentrar alpasseig de l’Arenal per beure sense mantenir la distància de seguretat i molts sense dur mascareta, segons un vídeo publicat pel mitjà alemany MalleBZ.

stats