Societat 15/06/2022

La Part Forana reivindica l'Orgull: Aquesta és l'agenda d'actes als pobles

Ben Amics organitza activitats a diferents municipis per visibilitzar el col·lectiu LGTBI, mentre altres han optat per fer la seva pròpia programació

2 min
Mural inaugurat a la façana de l'IES Porto Cristo

L'associació Ben Amics LGTBI de les Illes Balears ha organitzat diferents activitats arreu de Mallorca per visibilitzar el col·lectiu durant aquest mes de l'Orgull. Per altra banda, ajuntaments com el de Manacor han optat per fer la seva pròpia agenda. La inauguració de dos murals on es poden veure parelles besant-se s'ha fet notar a les xarxes socials, després de les declaracions de Kristin Hansen.

En concret, l'Ajuntament de Manacor encara la setmana de l'orgull LGTBIQ+ amb el cicle Manacorinitats Dissidents, que entre el dilluns 27 de juny i el diumenge 3 de juliol, promouran la sensibilització i el respecte per la diversitat. Es tracta d'un seguit d'actes i propostes adreçades a persones d'edats diferents, com ara el monòleg d'un jove trans, microteatre de temàtica lèsbica, contacontes, cinema a la fresca, una taula rodona amb gent de Manacor de diferents edats del col·lectiu LGTBI que explicaran si Manacor és obert i respectuós o si tenim reptes de futur a plantejar com a societat...

L'Ajuntament de Manacor també ha comptat amb entitats "que ens donen força i ens empenyen", en paraules de la delegada d'Igualtat, Carme Gomila, com Ben Amics i Renou Col·lectiu, que ha programat el concert Orgull Col·lectiu per al dissabte 2 de juliol a la plaça del Sol i de la Lluna de Portocristo.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha convidat tothom a venir, "tant si són de la Part Forana com de Palma per tal que tots parlem el mateix idioma". "Des de Manacor, des de la Part Forana, hem de dir fort i clar que no es poden consentir determinades paraules i actituds al voltant d'un assumpte pel qual tantes persones han lluitat i fins i tot hi han deixat la vida". Per això, ha dit, "no podem menystenir un col·lectiu i una societat que durant tants d'anys han estat capdavanters en moltes coses".

Pel que fa al mural inaugurat a la façana de l'IES Porto Cristo han inaugurat, es tracta d'una obra de la pintora manacorina Catalina Julve, que ha fet aquest mural a petició de l'Ajuntament i la col·laboració de l'equip educatiu del centre, que també treballarà la temàtica a classe. De temàtica LGTBI, "és un mural que supura respecte, llibertat i amor per totes bandes. Són dos homes i dues dones que es besen. No és més que una imatge potent per reivindicar una cosa tan bàsica com aquesta", ha assegurat la delegada d'Igualtat.

Per altra banda, Ben Amics ha organitzat, amb el suport d'algunes entitats municipals, activitats a Estellencs, Esporles, Artà, Campanet i Marratxí, entre altres pobles. En el programa ehi ha actuacions, teatre, tallers de formació per a adults i activitats per als més joves, com el taller d'expressió creativa a través del hip-hop que es fa a Artà o la taula informativa sobre sèries i pel·lícules LGTBI que hi ha divendres 24 a Algaida.

stats