Societat 24/03/2021

El Parlament reclama a l'Estat que rebutgi l'ampliació de les aigües d'Algèria a 20 quilòmetres de les Balears

La Cambra ha aprovat una PNL del PP que demana al govern espanyol més informació sobre les intencions del país nord-africà

ARA Balears
2 min
Algèria estén les seves aigües a vint quilòmetres de les Balears

El Parlament ha acordat instar el Govern perquè demani a l'Estat que defensi la sobirania espanyola de les aigües territorials al Parc Nacional de Cabrera, després que Algèria decidís ampliar unilateralment les seves aigües a 20 quilòmetres de les Illes, tal com va avançar l'ARA Balears. La Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei (PNL) proposada pel Partit Popular en què també es reclama més informació sobre l'ampliació i per què no se'n va informar l'Executiu balear, malgrat cogestionar el Parc amb el Ministeri de Transició Ecològica.

La Cambra ha demanat al govern espanyol quan va saber que el país del Magrib va estendre la seva Zona Econòmica Exclusiva (ZEE) -àrea sobre la qual un estat té drets especials pel que fa a l'exploració i l'ús dels recursos marítims- fins al límit de la mar territorial de l'Arxipèlag. També s'ha acordat demanar quines relacions han mantingut els dos estats des de llavors i com pot afectar això el medi ambient de Cabrera. La PNL també inclou reclamar a l'Estat quines accions té previstes respecte de l'ampliació.

Cal recordar que a final de l'any passat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, va explicar que el Govern encara no tenia cap informació sobre les negociacions entre el govern espanyol i l'algerià, i per aquesta raó, va enviar una nova carta al Ministeri de Transició Ecològica reclamant informació.

D'altra banda, la Cambra ha aprovat una altra PNL a petició de Podem, PSIB i MÉS per reclamar la prohibició de l'herbicida glifosat en usos no professionals, com ara en horts, jardins privats i públics, parcs municipals i patis d'esbarjo, a més del seu ús agrícola si existeixen mètodes sostenibles alternatius de control d'herbes.

stats