Societat 06/05/2021

El Parlament balear dona suport a la campanya per la igualtat del col·lectiu trans

Ben Amics i Sa Clau de s'Armari han organitzat un acte en el qual no hi ha participat ni la presidenta del Govern, ni el batle de Palma, ni la regidora de Feminisme i LGTBI

ARA Balears
1 min
La bandera trans davant la porta del Parlament.

PalmaEl Parlament balear ha participat aquest dijous en la campanya estatal #ExigimosLaIgualdadTrans amb un acte en què han penjat la bandera del col·lectiu a la façana de la seu. Les entitats Bens Amics i Sa Clau de s'Armari han organitzat l'acte i han lamentat que no hi hagin assistit ni la presidenta del Govern, Francina Armengol, ni el batle de Palma, José Hila, ni la regidora de Feminisme i LGTBI de Palma, Sonia Vivas.

El president del Parlament, Vicenç Thomàs, hi ha participat, juntament amb representants de les diferents institucions, que han signat la bandera. Es tracta d'una iniciativa que han promogut les entitats estatals FELGTB (Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales) i Fundación Triángulo i Chrusallis (Asociación de Familias de Menores Trans). Ben Amics i Sa Clau de s'Armari han recordat que els trans estan en situació de desigualtat davant la llei "perquè els exigeix una diagnosi mèdica i unes proves que no es demanen a la resta dels ciutadans per veure reconeguda la seva identitat legal".

Així mateix, han denunciat que "l'Organització Mundial de la Salut va despatologitzar la transsexualitat el 2018" i que, així i tot, "la legislació espanyola segueix considerant-la una malaltia mental, a diferència de gairebé un terç dels països de la Unió Europea". Per això, les entitats convocquen concentracions per tot el territori espanyol per reivindicar el dret de l'autodeterminació de les persones trans.

stats