Societat 21/09/2018

El Park(ing) Day transforma 21 aparcaments en espais d'esbarjo o informació

L'Ajuntament de Palma ha organitzat aquesta activitat en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

Ara Balears
1 min
Els més petits han pogut realitzar diverses activitats d'esbarjo.

PalmaUn total de 21 aparcaments s’han transformat aquest divendres en propostes que han anat des de convertir aquests espais en una zona verda fins a taules informatives o un hort urbà. Aquesta és la reflexió que s’ha traslladat a la ciutadania a través del Park(ing) Day, l’activitat que ha protagonitzat aquest divendres la Setmana Europea de la Mobilitat.

La iniciativa cerca repensar el paper de l’espai públic, com s’està cedint al vehicle privat i de quina manera es pot reinvertir aquesta tendència. El Park(ing) Day proposa que, durant un dia s’agafa un tros de carrer ocupat per cotxes i es converteix en un espai diferent.

En total, han participat 21 entitats, institucions, partits i associacions ciutadanes, que s’han ubicat a 21 punts diferents de la ciutat: Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, EMAYA, Please, Joves Arquitectes de Mallorca, FAPA Mallorca, COEIB i ASINEM, CEIP Son Oliva, Escola Superior de Disseny de les Illes Balears, “No, i punt” de la Regidoria d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics; Palmajove; Espais Joves (Llevant, Tramuntana i Migjorn); Dinamo (sis punts); Departament de Territori del Consell de Mallorca i Joventuts Socialistes. S’han situat a llocs com el passeig Mallorca, Jaume III, plaça de Sant Francesc o plaça del Mercat, entre d’altres.

stats