Societat 29/03/2023

Els pares del CEIP Costa i Llobera denuncien els problemes d'accessibilitat del centre

L'AMIPA de l'escola explica que les escales d'accés a l'edifici d'Infantil es varen anul·lar pel risc d'esfondrament que presenten

1 min
Un alumne amb la cama enguixada intenta accedir a l'interior del CEIP Costa i Llobera

PalmaL'AMIPA del CEIP Costa i Llobera ha denunciat en un comunicat que el centre presenta barreres arquitectòniques, "no és accessible i l'IBISEC no ha acabat d'executar les obres previstes, entre les quals s'incloïa un ascensor". Actualment, sols es pot accedir a l'escola a través d'unes grans escales. El centre s'ubica en un edifici que té prop de 50 anys i, per tant, "necessita intervencions urgents com un ascensor o arreglar unes escales que estan inutilitzades".

La situació "fa que cap infant amb mobilitat reduïda s'hi pugui matricular, un fet que és injust i discriminatori". Un cas, diuen, és "d'un pare que va amb cadira de rodes i que "mai ha pogut accedir a l'interior del centre ni a les activitats participatives". La presència de barreres també es fa patent quan un alumne té problemes temporals per lesions a les cames. En aquests casos, "se'ls ha de carregar en braços o a l'esquena, o se'ls fa pujar com poden amb les crosses".

L'associació de pares i mares explica que des de la Conselleria d'Educació s'havien projectat les intervencions, per un import de 12.000 euros i "que no san acabat de fer mai". L'any 2018, "es van apuntalar les escales per on accedien els alumnes d'Infantil". L'any passat, "davant el risc d'esfondrament, es van anul·lar".

stats