Societat 30/11/2022

El pare que va denunciar els fets de La Salle recula i lamenta "haver utilitzat un canal inadequat"

Admet que el conflicte per l'incompliment de les normes del centre per part dels alumnes era "un assumpte intern"

1 min
Entrada de La Salle de Palma

PalmaEl pare que va denunciar a les xarxes socials els fets ocorreguts al col·legi La Salle de Palma, el passat divendres, ha admès aquest dimecres que va utilitzar "un canal inadequat per resoldre un assumpte intern" del centre. "Manifest la meva ferma condemna a les amenaces i insults rebuts per totes les parts, especialment els menors", ha afirmat en una piulada de Twitter.

El conflicte va sorgir per la col·locació d'una bandera d'Espanya en una aula de Batxillerat, per donar suport a la selecció de futbol, que el centre només permetia els dies de partit. La negativa d'una professora a mantenir penjada la bandera, i les protestes dels alumnes, va portar a l'expulsió de tota la classe.

Aquesta qüestió, alimentada per l'extrema dreta, van provocar que la docent i la seva filla fossin amenaçades i assetjades a les xarxes socials, un fet que també es va donar per part d'alguns pares i alumnes de l'escola. La docent ha rebut aquests dies el suport del professorat del centre i de l'alumnat. El conflicte s'ha traspassat a l'arena política per la gravetat de les amenaces, i el Govern el dilluns va anunciar que denunciaria els fets a la Fiscalia, a través de l'advocacia de la Comunitat Autònoma, per si hi ha indicis de delicte en l'assetjament rebut.

Per la seva banda, mentre Vox va exigir immediatament la compareixença del conseller d'Educació Martí March, per respondre sobre aquest tema –una reclamació que només ha rebut el suport del PP–, els partits del Pacte han promogut una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Parlament es pronunciï per donar suport a la docent i a tota la comunitat educativa, a més de rebutjar les amenaces i insults.

stats