Nit de les Ànimes
Societat 27/10/2023

El parc de la Riera acull la setena edició de la Nit de les Ànimes amb activitats per a tota la família

Al cementiri se celebraran visites guiades teatralitzades, que oferiran als assistents un recorregut d'uns trenta minuts per diversos punts d'interès del camp sant

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament presenta la nova edició de la Nit de les Ànimes

PalmaEl parc de la Riera es convertirà dissabte 4 de novembre en l'escenari de la setena edició de la Nit de les Ànimes. La festa començarà a les 16.30 hores amb l'actuació de les colles de xeremiers, que iniciaran la celebració. A partir de les 17 hores, hi haurà una actuació infantil a càrrec de Cucorba. A les 18.45 hores, es convidarà la ciutadania a unir-se a la festa amb una ballada popular a càrrec de Roada. A les 20.30 hores, tindrà lloc el Correfoc, un espectacle de foc i fum amb més de 100 dimonis i 50 músics a l'escenari. Totes aquestes activitats es duran a terme a l'amfiteatre del parc de la Riera.

En paral·lel, a l'esplanada del parc Sensorial, es duran a terme altres activitats. Entre les 16.30 hores i les 19.30 hores, es faran tallers de fanalets i contacontes, tallers de rosaris ensucrats, pintacares i tallers de titelles. El contacontes serà a càrrec de Víctor Uwagba, amb tres sessions a les 17.00 hores, a les 18.00 hores i a les 19.00 hores. També s'instal·larà la carpa de Ciutat Amiga de la Infància, on es podrà conèixer el calendari d'activitats previstes a Palma.

Visites guiades teatralitzades al cementiri de Palma

D'altra banda, al cementiri se celebraran visites guiades teatralitzades, que oferiran als assistents un recorregut d'uns trenta minuts per diversos punts d'interès del camp sant, arbres singulars, tombes monumentals, catacumbes o l'arbre dels desitjos, entre altres. La primera visita es farà a les 16.00 hores i l'última a les 19.40 hores. El punt de trobada serà la porta principal del cementiri, al carrer de Jesús. En total, es realitzaran 11 torns de visita al cementiri entre les 16.00 hores i les 20.00 hores.

Aquesta activitat és gratuïta, però compta amb una cabuda limitada de trenta persones per grup, per tant, cal fer una inscripció prèvia a aquesta pàgina web. Les inscripcions estan obertes des d'avui fins a exhaurir les 330 places que s'ofereixen. L'Empresa Funerària Municipal col·labora en aquestes visites guiades.

El pressupost d'aquest any ha superat els 11.000 euros

Des de l'àrea de Participació Ciutadana es dona suport a aquesta iniciativa que va sorgir de la ciutadania. El pressupost d'aquest any ha superat els 11.000 euros. A l'acte de presentació del programa, celebrat aquest divendres a Cort, han assistit la tinenta de batle i regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Roca i el tinent de batle i regidor del Districte Nord, Llorenç Bauzá, entre altres càrrecs i representants de les entitats i associacions implicades en l'organització de la festa.

La setena edició de la Nit de les Ànimes s'organitza conjuntament des del Districte Nord i la Regidoria de Participació Ciutadana i Coordinació de Districtes amb les següents entitats: l'Associació de Veïns Ca's Capiscol-Son Busquets-Tramuntana, l'Associació de Veïns Santa Pagesa, el Club d'oci Xiroi, els Deixonats i els Dimonis des Cau des Boc Negre, que han estat impulsores d'aquesta celebració des de l'any 2017 amb l'objectiu de fomentar i recuperar les tradicions pròpies de Tots Sants a Mallorca.

stats