Societat 11/07/2020

La papallona sageta petita, una de les espècies més escasses i desconegudes, és present a l'Albufera de Mallorca

Un equip de deu persones han rebut formació per tal de cercar-la i recopilar-ne informació

Ara Balears
1 min
La sageta petita és una espècie de papallona que es distribueix pel Mediterrani, Àfrica i el sud d’Àsia

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha informat aquest dissabte que el personal del Parc Natural de l'Albufera de Mallorca i de l'Associació espanyola per a la protecció de les papallones i el seu medi, Zerynthia, ha trobat un exemplar de la papallona sageta petita dins l'àmbit d'aquesta zona humida. Es tracta d'una de les espècies més escasses i desconegudes, i, fins ara, se n'havien detectat molt poques vegades en l'àmbit estatal.

Ambdós organismes han iniciat un estudi per tal d'investigar la biologia i l'ecologia de l'espècie amb l'objectiu de fer passes encaminades a la seva gestió i conservació dins aquest espai natural protegit. Medi Ambient ha destacat que durant el treball de camp han trobat un únic exemplar femella al sud de l'Albufera de Mallorca, la qual cosa permet confirmar la presència i l'escassetat d'aquesta espècie.

Els experts han fet tres jornades de mostreig i formació teòrica i pràctica a un equip de deu persones, entre les quals s'hi troben naturalistes i col·laboradors habituals del parc. L'objectiu és que, a partir d'enguany, aquest equip comenci a cercar aquesta espècie de manera més exhaustiva al parc natural.

La sageta petita és una espècie de papallona diürna que es distribueix pel Mediterrani, l'Àfrica i el sud d'Àsia. Tot i això, la seva presència és molt escassa a la part occidental. De les 234 espècies de papallones diürnes existents a l'Estat i a les Illes Balears, aquesta és l'única que, per ara, només s'ha trobat a Mallorca.

stats