Església
Societat 01/07/2023

El papa Francesc relleva el mallorquí Luis Ladaria del seu càrrec al Vaticà

Nomena monsenyor Víctor Manuel Fernández com el seu substitut

ARA Balears
1 min
Luis Francisco Ladaria Ferrer.

PalmaEl papa Francesc ha substituït el mallorquí Luis Francisco Ladaria Ferrer del seu càrrec com a prefecte del dicasteri per a la Doctrina de la Fe i ha nomenat monsenyor Víctor Manuel Fernández, fins ara arquebisbe de La Plata, a l'Argentina, com el seu substitut a partir del mes de setembre.

D'aquesta manera, segons ha informat Europa Press, Ladaria, de 79 anys, finalitzarà el seu mandat al capdavant d'aquest càrrec, que ocupava des de 2017 i des del qual ha promogut i tutelat la integritat de la doctrina catòlica sobre la fe i la moral. El capellà jesuïta, nascut a Manacor, va ser també nomenat cardenal el 2018 (el cinquè en la història de Mallorca).

El seu substitut, Víctor Manuel Fernández, nascut el 18 de juliol de l'any 1962, va ser ordenat capellà el 1986 a l'Argentina i fou nomenat arquebisbe pel mateix papa Francesc el 2013. A més, Fernández ha publicat més de 300 llibres i articles. Aquests escrits mostren, segons la Santa Seu, una important base bíblica i un constant esforç de diàleg de la teologia amb la cultura, la missió evangelitzadora, l'espiritualitat i les qüestions socials.

stats