Societat 06/11/2020

Palma regula l'ús dels patinets elèctrics

Només els podran conduir els majors de 15 anys

Ara Balears
1 min
Un noi conduint un patinet elèctric per la rambla de Catalunya de Barcelona, en una imatge d’arxiu.

PalmaL'Ajuntament de Palma actualitza el decret que regula l'ús dels patinets elèctrics a Ciutat i fa pública una normativa nova. Segons ha detallat a través d'un comunicat, els menors de 15 anys no podran conduir aquest vehicle, els patinets hauran de dur la llum sempre encesa i tenir timbre, el conductor haurà de dur un guardapits reflector o algun element que sigui visible a 150 metres i queda prohibit que hi hagi més d'una persona damunt el vehicle.

Cort ha explicat que les sancions per incomplir aquesta normativa arribaran fins als 40 euros i ha remarcat que, tot i que no és obligatori, es recomana l'ús de casc i tenir una assegurança de responsabilitat civil davant possibles accidents. La Policia ha recordat que, en cas d'un accident, si ni el patinet ni el conductor no tenen una assegurança -de responsabilitat civil, en el cas de qui el meni-, serà el mateix que si qualsevol persona circulàs amb cotxe sense assegurança i hauria de pagar els danys de la col·lisió amb el seu patrimoni.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, ha explicat que aquesta normativa nova té com a objectiu principal "reforçar la seguretat dels conductors i vianants" i facilitar que ciutadans, cotxes i patinets puguin compartir l'espai a les zones limitades a 30 km/h.

stats