Societat 04/02/2020

Palma registra una temperatura rècord el febrer de 26,7 graus

Les Balears registren màximes fins a 11 graus més altes del que és habitual aquest mes

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLes temperatures màximes d'aquest dilluns han estat "inusualment altes" per a un mes de febrer a les Balears, amb rècords a diversos observatoris de les Illes, entre els quals destaca el registrat a Palma, en concret a la UIB, amb 26,7 graus, 11 graus més de l'habitual en aquest mes, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aquest 3 de febrer també s'han batut rècords de temperatures màximes a altres observatoris de Mallorca: A Artà, amb 24,9 graus; a Binissalem, amb 26,3; a Sineu, amb 24,9; a Calvià, amb 25,3; a la Colònia de Sant Pere, amb 23,6, i a Llucmajor, amb 24,8.

A Menorca, es va batre el rècord al Mercadal, on es varen registrar 21,4 graus, i a Eivissa, a Sant Joan de Labritja, es va arribar als 23,7 graus.

La raó d'aquestes elevades temperatures és la confluència de dues circumstàncies: les Balears estan sota la influència anticiclònica i tenen estabilitat atmosfèrica "des del passat 28 de gener", ha detallat a Efe la responsable de l'Aemet, María José Guerrero. "La situació anticiclònica, que propicia que la radiació solar sigui major, amb cels pràcticament buidats, i el fet que l'entrada de massa d'aire càlid també propicia l'ascens de les temperatures causen aquests registres de valors màxims de temperatures", ha detallat.

stats